Vara e magică  prin căldură soarelui…înot și plajă…și prin amintirile frumoase ale copilăriei.

Ne amintim cu plăcere vacanțele la bunici din luna august, fructele și legumele proaspete și jocurile minunate care ne captivau și ne făceau să uităm ora de culcare.

Există însă și un lucru de care nu ne amintim cu plăcere…ambrozia.

Alergia la ambrozie se manifestă prin simptome multiple, cele mai supărătoare fiind cele respiratorii.

“Febra fânului”

Popular, alergia la ambrozie este cunoscută și sub denimirea de “febra fânului”. Poate apărea mâncărime, rinoree (senzația  neplăcută de secreții abundente la nivelul nasului), lăcrimare importantă, dar și iritarea ochilor.

Fragmente din plantă sunt purtate de vânt pe distanțe mari, ajungând chiar și la persoane care au fost atente să o elimine din preajma gospodăriei lor.

Tratamentul alergiei la ambrozie

Tratamentul acestei afecțiuni este atât simptomatic (pentru eliminarea senzațiilor neplăcute generate de această patologie), dar și unul care să prevină apariția altor episoade pe viitor și să reducă riscul apariției complicațiilor pe termen lung

Alergia la ambrozie este o afecțiune comună în sezonul toamnei, când plantele de ambrozie eliberează cantități mari de polen în aer.”Dr. Stănuș Ghib Alexandru. Medic primar O.R.L.

Medicul O.R.L. va prescrie tratamentul adecvat fiecărui pacient, după ce va efectua un consult și va evalua particularitatea fiecărei situații.