Știai că unele simptome aparent banale pot indica probleme neașteptate?

Organismul îți poate transmite mesaje prin intermediul unor simptome, însa important este să știi să descifrezi în mod corect aceste mesaje și să nu le neglijezi. Există o serie de simptome aparent banale care pot indica probleme de sănătate neașteptate, de aceea este bine să fii atent la ceea ce organismul vrea să iți transmită.


Crampele musculare la nivelul picioarelor (cârceii)
Crampele musculare ce apar la nivelul picioarelor fie diminea
ța, după ce te trezeșți, fie în timpul desfășurării unei activități pot apărea fără un motiv anume. Pe de altă parte însă, dacă acestea apar des e posibil să indice o problemă precum: compresia unui nerv de la nivelul coloanei vertebrale (lucru care se întâmplă când mergi foarte mult pe jos), deficit de minerale – în această situație trebuie să oferi organismului minerale precum potasiul, calciul și magneziul.

Poftele alimentare
Ai tot felul de pofte la orice oră din zi și din noapte? E posibil să fii gurmand, însă pot exista și alte explicații medicale pentru această problemă: dezechilibrele hormonale precum oboseala, suprarenala pot fi cauza poftelor tale. Deficitul de nutrienți importanți precum deficitul de Omega-3, te face sa poftești la brânză. În cazul în care e vorba de pofte dulci, organismul are nevoie de glucoză (acest lucru se întâmplă când “sari” peste o masă principală a zilei).

Balonarea
Balonarea apărută după zilele de sărbătoare în care toată lumea face excese alimentare este de înțeles. Dacă însă balonarea devine o obișnuință, atunci se întâmplă ceva în organism. Iată ce probleme poate semnala balonarea: ai o dietă bogată în grăsimi, ceea ce înseamnă că digestia este îngreunată; poate fi vorba despre o intoleranță alimentară, precum intoleranța la lactate.
Aciditatea crescută a stomacului poate, de asemenea, să cauzeze balonare.

Durerea de cap
Durerile de cap sunt un simptom care adesea nu indică altceva decât deshidratarea sau nevoia de mâncare a organismului. Într-o asemenea situație, apa și hrana reprezinta soluția. Mai există și durerile de cap cauzate de tensiune și stres, care sunt adesea combătute cu un calmant ușor. Iată însă și alte cauze ale durerilor de cap: există o infectie în organism. Spre exemplu, în caz de răceală sau gripă, durerea de cap poate fi cauzată de inflamarea sinusurilor.

Unghiile fragile
Unghiile pot deveni fragile și se pot exfolia din cauza ojelor folosite, însă există și alte cauze pentru care unghiile își schimbă aspectul: dezechilibrele hormonale, deficitul de vitamine precum vitamina B si C sau de minerale, precum zinc si fier.

Vârfurile despicate
Decolorarea părului, vopsirea acestuia și folosirea aparatelor de styling cu aer cald pot cauza degradarea părului și, implicit, despicarea vârfurilor. Există însă și situații în care vârfurile despicate transmit un alt semnal: lipsa grăsimilor sănătoase din dietă – încearcă să consumi mai mult pește gras și ulei de măsline pentru a remedia situația.

Respirația urât mirositoare
Dacă respirația urât mirositoare nu apare în urma consumului unor alimente precum ceapa și usturoiul, atunci este posibil ca aceasta să apară în urma unor probleme precum: infecțiile orale fie la nivelul gingiilor, fie la nivelul dinților și măselelor.